За нас

Електронно списание „Синди труд“ е продължение на едноименното хартиено издание на КНСБ, което има над 20-годишна история. Първият брой излиза през юни 1998 г. под името „Прес КНСБ“.

В програмната статия председателят на КНСБ тогава проф. д-р Желязко Христов подчертава, че целта на изданието е читателите му „да знаят много, за да могат всичко“. Посочена е и мисията на списанието: „Защитата на доходите и на достоен жизнен стандарт, формирането на адекватна позиция по трудовото, социалното и данъчното законодателство ще бъдат сред водещите теми в публикациите. В тях ще търсим и обратната връзка – как стореното от конфедерацията рефлектира върху правата и свободите на отделния синдикален член“.

От втория брой, отпечатан през септември 1998 г., списанието излиза с името „Синди труд“. През следващите 20 г. то се утвърждава като авторитетно издание, спечелило доверието на много абонати. Списанието маркира всички знакови събития в новата история на Конфедерацията на независимите синдикати в България. Списанието е картина на възходите и загубите, предизвикателствата и нелеките моменти в отстояването на правата на работещите. Запечатва спомените за всички инициативи, битки и успехи за по-достоен и справедлив живот.

От май 2020 г. по повод на 30-годишнината на КНСБ и в синхрон с технологичните новости и процеса на дигитализация на печатните издания списанието започва нов живот – в електронен формат. Водещ остава стремежът за задълбочен анализ на социално-икономическите процеси, точната и навременна експертиза на тенденциите в България, Европа и света, близостта до реалните проблеми на трудовите хора.
„Синди труд“ – „Навсякъде с теб“. Чрез него ще знаеш много, за да можеш всичко!